Over Zoeken naar boeken met Google
Overzicht
Ideeën en meningen
Algemene hulp

Partnerprogramma
Voor uitgevers en auteurs
Nu aanmelden
Hulp voor partners

Bibliotheekproject
Overzicht
Bibliotheekpartners
Hulp voor bibliothecarissen

Succesverhalen van partners

De catalogus van Crossway Books werd dankzij Zoeken naar boeken met Google veel vaker vertoond.
Crossway

Het in Wheaton, Illinois, gevestigde Crossway Books is de boekendivisie van Good News Publishers, een christelijke non-profitorganisatie. Good News publiceert traktaten uit het evangelie, evenals de English Standard Version Bible. De catalogus van Crossway bestaat uit zo'n 400 actieve titels op het gebied van fictie, non-fictie, geschenken en kinderboeken. Crossway brengt elk jaar zo'n 60 nieuwe boeken uit. Bij Good News/Crossway werken 50 mensen.


'Om het algemener te stellen, met Zoeken naar boeken met Google kunnen we onze marketingactiviteiten naar een hoger plan tillen. We zijn zeker van plan om het programma te gebruiken voor zoveel mogelijk van onze titels.'

Stephen Smith
webmaster bij Crossway

Uitdaging

De online marketing van Crossway bestond uit het adverteren met zoekwoorden via Google AdWords®. Dat leidde relevant verkeer naar hun website, maar toen Zoeken naar boeken met Google in oktober 2004 van start ging, besefte de directeur van Crossway de meerwaarde van klanten die de volledige inhoud van de door Crossway uitgegeven titels zouden kunnen doorzoeken. Zoeken naar boeken met Google bood een nieuwe mogelijkheid om de zichtbaarheid van de titels van Crossway te verhogen en om extra verkeer naar de website te leiden. 'We waren van mening dat Zoeken naar boeken met Google ons zou kunnen helpen om onze informatie bij de mensen te krijgen', aldus Stephen Smith, webmaster bij Crossway.

Oplossing

Randy Jahns, Vice President Marketing van Crossway: 'Het was ons doel om lezers en potentiële lezers onmiddellijk door te sturen naar de inhoud van onze boeken, tot op tekstniveau. We zijn er van overtuigd dat wanneer mensen onze boeken kunnen doorbladeren, de verkoop via al onze kanalen wordt bevorderd. Via Zoeken naar boeken met Google komen onze boeken beschikbaar voor mensen die ze anders nooit zouden hebben gevonden: thuis, in bibliotheken en winkels waar ook ter wereld,' aldus Jahns.

Op dit moment zijn er meer dan 350 boeken van de catalogus bestaande uit ruim 400 titels actief op Zoeken naar boeken met Google. Op de site van Crossway is elke titel voorzien van een link naar dat specifieke boek op Zoeken naar boeken met Google. Smith: 'Iedereen kan onmiddellijk naar een boek zoeken en dat doorbladeren om te zien of het naar hun gading is. Bovendien hebben we een speciale campagne om iedereen te laten weten welke boeken op Zoeken naar boeken met Google te zien zijn.'

Sommige Crossway-auteurs hebben de uitgever specifiek verzocht hun publicaties beschikbaar te stellen via Zoeken naar boeken met Google. "Dat biedt hun ongekende publiciteit", aldus Smith. "Bovendien betekent dat extra aandacht voor onze afzonderlijke titels. We beschikken over een immense hoeveelheid inhoudelijke informatie die tot nu toe niet toegankelijk was. Zo kunnen we het rendement op onze eerder gemaakte investeringen verhogen."

Bovendien was het 'heel eenvoudig' om aan de slag te gaan: 'We hoefden alleen maar ISBN-nummers en titels te verzamelen en die op te sturen.' Smith voegt daaraan toe: 'We hebben zelfs e-mail ontvangen van klanten die ons bedankten voor het feit dat we de volledige tekst van onze boeken beschikbaar hadden gesteld. Dit laat zien dat de vraag er is en dat mensen de mogelijkheid tot het doorbladeren van een boek waarderen voordat ze besluiten het aan te schaffen."

Wat betreft het rendement, meldt Smith het volgende: 'Ons primaire betaalmiddel op Zoeken naar boeken met Google bestaat niet uit geld, maar uit publiciteit. Met Google AdWords kunnen we verkeer naar onze site leiden, maar met Zoeken naar boeken met Google brengen we onze boeken daadwerkelijk aan de man. Om het algemener te stellen, met Zoeken naar boeken met Google kunnen we onze marketingactiviteiten naar een hoger plan tillen. "We zijn zeker van plan om het programma te gebruiken voor zoveel mogelijk van onze titels."

Over Zoeken naar boeken met Google

Op Zoeken naar boeken met Google kunnen uitgevers hun boeken via Google promoten. Google scant de volledige tekst van publicaties van deelnemende uitgevers, zodat gebruikers van Google boeken kunnen zien met de onderwerpen waar zij naar zoeken. Wanneer een gebruiker op het boekresultaat van een zoekopdracht klikt, wordt de gebruiker doorgestuurd naar een webpagina die wordt gehost door Google en waarop de gescande afbeelding staat van de relevante pagina uit het boek. Elke pagina bevat tevens meerdere 'Dit boek kopen'-koppelingen, waarmee het boek gekocht kan worden bij online winkels. Gebruikers kunnen ook contextgerichte advertenties van Google AdWords op deze pagina's zien. Uitgevers ontvangen een deel van de opbrengsten uit advertenties op hun pagina's.

©2011 Google - Startpagina - Over Google - Privacybeleid