Pagina-afbeeldingen
PDF
ePub

uit der felver oude Fondfen, die onder hun berus 13 February. tende waaren; gedateert den 4 February 1758.

[ocr errors][merged small][merged small]
[ocr errors]

No, 32.

een Brief, gedateert te St. Pierre op Martinique den 16 February 1758 van de Broeders Diant aan de Heer Jeaure Jeune te Bourdeaux, den felven kennis geevende, dat fy een Wiffelbrief van drie duifend Livres Tournois op hem getrokken hebben aan de order van den Heer en Mevrouw Bellon, en om daar voor de reekening van het merk TCDD te debiteeren.

IS

No. 33.

S de prima Wiffelbrief voor de gemelde drie duifend Livres, gedateert den 16 February 1758, geaddreffeert aan den voornoemden Jeaure Jeune. Geteekent

Is

No. 34. en 35.

Diant Freres.

S een en de felfde Brief, gedateert te St. Pierre op Martinique den 19 February 1758 van de voornoemde Broeders Diant aan den Heer en Mevrouw Bellon te Brignol, raakende hun byfonder intereft in het Eiland, en in het minste niet het Schip en de Laading betreffende, uitgefondert de Remife van de gemelde Witfelbrief van drie duifend Livres.

V

No. 36.

TS een Brief, gedateert te Martinique den 13 February 1758 fonder Naam of Opfchrift, en raakende particuliere faaken, welke geen betrekking hebben tot dit Schip en Laading.

[ocr errors]
[ocr errors]

No. 37.

een Verkoopreekening, geteekent door de Broeders Diant, weegens de Goederen, die onder hun overgebleeven waaren van de Laading van het Schip de Zwaluw van Amfterdam, Schipper Paulus Pauluszen, voor reekening van de Heeren Thomas Clock le Jeune, Dedel en Compagnie, te Amiterdam.

No. 38.

IS
S een Brief, gedateert te St. Pierre op Martini-
que den 27 February 1758 van de Heeren Broe-
ders Diant aan Thomas Clock le Jeune, Dedel en
Comp. te Amsterdam, behelfende onder anderen de
volgende Periode.

,.

UW. Ed. gelieven te obferveeren, dat wy aan uwen Schipper Chriftiaan Schultz betaald hebben

2 X

twee

13 February.

twee honderd vier Ps., bedragende twaalf honderd feeven en twintig Livres, om te verdeelen onder fijne Equipage; waar van de Recepis hier neevens gaat, welke hy met UW. Ed. fal verreekenen. Wy feggen UW. Ed. nogmaals, dat gy in dien Man een Perfoon hebt, die ten eenemaale aan uwe belangen geattacheert is, van een goed begrip, en van alle noodige hoedanigheeden voorfien. Het is feldfaam foo een Schipper te ontmoeten. Wy hebben in der daad geen woord op hem te feggen; en in teegendeel, dat hy eene particuliere confideratie ver dient.

Uw Schoener gereed gemaakt zynde, hebben wy op het Dek van defelve op reekening van uwe oude Fondsen twaalf Balen Cattoen gelaaden, op dat defelve het voordeel van die Vragt mag hebben welke gy verpligt foud zyn aan een ander Schip te betaalen. De Schipper fal de gemelde Balen aan den Heer Allier overleeveren, welke defelve aan UW. Ed. fal toefenden. Hier neevens ontfangt gyl. de Factuur, bedraagende 5862-12- o, waar voor UW. Ed. ons gelieve te crediteeren. Uwe Reekening courant is voor de Vragt gecrediteert, dewyl dit alleenlijk een gedeelte is van uwe andere kleine, en niet van uwe Ladingen.

Uw Schoener gaat diep, fonder nog vol te zyn. Daarom foeken wy hem iets ligts te beforgen, dog dat eevenwel der moeite waardig is.

Alhoewel UW. Ed. by uwe eerfte Brieven meld, dat het voordeel van de reife van de Zwaluw feer groot is geweeft, foo hebben wy nogtans geen berouw, dat wy daar by geen belang gehad hebben. En dat gedaan is, is gedaan. In teegendeel fou het ons feer gefpeeten hebben, foo gy ons gemeld had, dat gy maar weinig had gewonnen.

[ocr errors]

No. 39

een Brief, gedateert den 17 February 1758 fonder melding van Plaats, van waar fy gefchreeven is, van seekere Heer Hocquencour, aan den Heer de Bompar, Chef d'Escadre van de Navale Magt te Toulon, hem kennis geevende, dat hy Capitein d'Armes is geworden, en verfoekende, dat hy aan hem gelieft te denken, als hy aan het Hof komt.

[ocr errors]

No. 40.

S een Brief, gedateert te St. Pierre op Martinique den 19 February 1758 van de Broeders Diant aan de Heeren Pierre Heere Roux en Zoon, kennis geevende, dat fy aan de Heeren Thomas Clock le Jeune, Dedel en Comp. hadden gelaft, om hun een fom van 5940 te remitteeren, en verfoekende hun om aanhoudendheid van hunne gunft voor Mevrouw Diant en Kinderen.

İs

No. 41.

S een Brief, gedateert Martinique den 17 February 1758 van feekeren Bourdon aan fijn Sufter Mejuffrouw Thullier te Parys, meldende fijne groote verleegendheid, dat hy in twaalf maanden tyds niets van haar en haare Familie vernoomen heeft.

IS

No. 42.

een Omflag van een Brief, geaddreffeert aan den Heer Bras de Brabantanne, en Mejuffrouw Puget de St. Marguerite, te Brignolle.

Is

No. 43.

een Brief, welke in de voorgaande Omflag fchynt ingeflooten te zyn geweeft, gedateert St. Pierre op Martinique den 12 February 1728 van de gemelde Broeders Diant, aan de Heer Bras de Brabantanne en Mejuffrouw Puget de St. Marguerite, geevende hun kennis van verfcheide faaken hunne Huifen raakende, en van andere particuliere affaires, mitsgaders van eene Remife van duifend Livres Tournois, op den Heer Jeaure Jeune te Bourdeaux.

Is

No. 44.

'S een Brief, gedateert St. Pierre op Martinique den 14 February 1758 van de Broeders Diant aan den Heer Jeaure Jeune te Bourdeaux, meldende hem, dat fy duifend Livres Tournois op hem getrokken hebben, aan de order van den gemelden Heer Bras de Brabantanne, en om voor defelve de reekening van het merk TCDD te debiteeren.

No. 45.

IS de prima Wiffelbrief van de gemelde L 1000, gedateert den 16 February 1758 en getrokken door de voornoemde Broeders Diant, op den gemelden Jeaure Jeune.

De groote Bundel is een Sak, in welke omtrent vyftig Brieven zyn, onder welke 'er maar een is aan Thomas Clock le Jeune, Dedel en Comp., van Jan de Windt, Gouverneur van St. Euftatius, beItaande alleenlijk uit fes Reegels, waar by hy aan hun een Cognofcement toefend, geteekent St. Euftatius den 14 Maart 1758 door Chriftiaan Schultz, voor de volgende Goederen; te weeten, TCD Ses en feeventig Vaten Suiker - No. 1 tot 76. Neegen halve dito dito. No. 77 tot 85.

Seeven Quartjes dito

[ocr errors]

Veertig Balen Cattoen
Honderd Vaatjes Coffy

·

No. 86 tot 92.

13 February

- No.

I tot 40.

[merged small][merged small][ocr errors]

Honderd vyftig Sakken dito No. 1 tot 150.

[ocr errors]

Om geleevert te worden te Amfterdam, aan de gemelde Thomas Clock, Dedel en Compagnie; en wenfchende voorts een behouden aankomit, &c. En

[blocks in formation]

13 February.

een Poftfcriptum, dat hy de honderd een en agt Vaaten Suiker, die nog onder hem waaren, had gelaaden in het Schip de Vigilantie, Capitein Goolkalf, voor reekening van Clock en Comp., waar op fy konden laaten affureeren.

In de gemelde Brief is ook een Factuur van de voorfz Goederen, meldende alleen het getal der Vaten, het Gewigt, de Merken, en Nommers; fonder prys.

Een Bundel Papieren, geaddreffeert aan Clifford en Zoonen te Amfterdam, zynde Verklaaringen voor het Hof der Admiraliteit van Antigoa gedaan, raakende het Schip. The Richard and Sally, Schipper Thomas Cattanach.

De overige Brieven van geen belang.

Getrouwelijk overgefet uit de origineele Papieren. Londen den 4 July 1758.

OP

Quod atteftor.

Ifaak Kuick van Mierop.

Not. Publ.
1758.

BYLAAGE C. No. 1.

P huiden den 2 Juny des jaars 1758, compareerde voor my Mr. Thierry Daniel de Marolles, Notaris Publicq tot Amfterdam, by den Hove van Holland geadmitteert, en de Getuigen na genoemt, de Wel-Edele Heer en Mr. Willem Gerrit Dedel Salomonfz, Burger en Inwoonder alhier, mitsgaders Commiflaris van kleine faaken deefer Stad, in den naam en voor fijne Compagnie van Negotie, canteerende op de naamen van Thomas Clock Junior, Dedel en Comp. en alhier geëtabliffeert, my Notaris bekend:

Dewelke in naame voorfchreeven voor de opregte waarheid heeft getuigt, geaffirmeert, en verklaart: dat het Schip genaamt de Snip, gevoert by Capitein Chriftiaan Schultz, mitsgaders deffelfs geheele Laading, beftaande volgens advis van den Heer Jan de Windt, Gouverneur te St. Eustatius, in neegen en feeventig Vaaten Poeyerfuiker, gemerkt TCD. No. 1.

a. 79.

Ses Vaaten Tiercies dito. No. 80. a 85, gemerkt als vooren.

Seeven Quartjes dito. No. 86. a 92, meede gemerkt als vooren.

Twee en vyftig Balen Cattoen. No. 1. a 52, gemerkt als vooren.

Een honderd Quartjes Koffyboonen. No. 1. a 100, gemerkt als vooren.

Een honderd en vyftig Sakken dito. No. 1. a 150, meede gemerkt als vooren.

En welk Schip en Laading, op deffelfs te rug reife van St. Euftatius voornoemt na deefe Stad Amfter

fterdam, door een Engelfchen Kaaper is genoomen, 13 February en tot Rye opgebragt, geheel, en alleenlijk aan des Heers Comparants voornoemde Compagnie, of Huis van. Negotie is behoorende, fonder dat iemand anders, wie hy ook foude moogen weefen, in het gemelde Schip of Laadinge eenige de minste part, intereft of aandeel heeft, hoe genaamt.

Zynde hy Heer Comparant bereid om de waaragtigheid van dien in naame voorfz met folemneelen eede te bevestigen.

Aldus gedaan en gepaffeert in Amfteldam ter prefentie van Nathanaël Wilthuyzen, en Johannes Clemet, als Getuigen.

Geteekent

[merged small][merged small][ocr errors][merged small]

1758.

Wy Burgermeesteren en Regeerderen der Stad Amfterdam, doen cond een iegelijk, dien het behoort, certificeerende voor de waarheid, dat voor ons in Perfoon gecompareert en verfcheenen is Willem Gerrit Dedel Salomonfz., ( Burger en Inwoonder van deefe Stad, mitsgaders Commiffaris van kleine faaken van deefe gemelde Stad) in den naam en ten behoeve van fijn Huis van Negotie, canteerende op de naamen van Thomas Clock Junior, Dedel en Compagnie, en alhier geëtabliffeert, welke by folemneelen eede verklaart heeft, den inhoud van de voorenstaande Verklaring, hem door den ondergeschreeven Secretaris voorgeleefen, waarheid te zyn, en daar by te perfifteeren: Soo waarlijk moeft hem Getuige God Almagtig helpen.

Des t'oirkonde deefer Steede Zegel ter faake hier onder gedrukt, den 2 Juny 1758. Geteekent,

[blocks in formation]

BY LAAGE C. No. 2.

OP P huiden den 27 July des jaars 1758, compa

reerde voor my Mr. Thierry Daniel de Marolles, Notaris Publicq tot Amfterdam, by den Hove van Holland geadmitteert, en de Getuigen na genoemd. De Wel-Edele Heer en Mr. Willem Gerrit Dedel Salomonfz. Burger en Inwoonder alhier, mitsgaders Commiffaris van kleine faaken deefer Stad, in naam en voor fijne Compagnie van Negotie, canteerende op de naamen van Thomas Clock 2 Y

Ju.

« VorigeDoorgaan »