De dokter en de patiŽnt met psychische problemen

Voorkant
HenriŽtte van der Horst, Jim van Os
Springer, 12 okt. 2018 - 292 pagina's

Dit boek is geschreven voor huisartsen die samen met de praktijkondersteuner GGZ mensen met psychische problemen behandelen en begeleiden. Het boek biedt hen handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing. De auteurs illustreren dit aan de hand van uitgewerkte casuÔstiek.

In het eerste deel van De dokter en de patiŽnt met psychische problemen staan de belangrijkste ontwikkelingen in de GGZ beschreven. Daarbij formuleren de auteurs de algemene uitgangspunten voor diagnostiek bij mensen met psychische klachten en problemen. In het boek komen ook de ‘nieuwe GGZ’ en de herstelbeweging en de ontwikkelingen op het gebied van E-mental health aan de orde.

In het tweede deel leest u over veelvoorkomende psychische klachten en problemen bij patiŽnten. Hier worden huisartsen vrijwel dagelijks mee geconfronteerd. In deze hoofdstukken bieden huisartsen en psychiaters een aantal handvatten voor diagnostiek, behandeling en verwijzing.

Verschillende huisartsen en psychiaters hebben meegewerkt aan De dokter en de patiŽnt met psychische problemen. Het boek staat onder redactie van prof. dr. HenriŽtte van der Horst, hoogleraar huisartsgeneeskunde en prof. dr. Jim van Os, hoogleraar psychiatrie.

 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

Gebruikersrecensie - Markeren als ongepast

Er heeft hier ook een geestelijk gestoorde huisarts so called aan meegewerkt die vuil gemeen met grove en valse opmerkingen en kon niets. Onbetrouwbaar is en mensen zelf heeft mishandeld en belogen en bedrogen heeft. Begrijp niet dat zo"n onoprecht figuur een bijdrage kan leveren terwijl zo iemand het in de praktijk niet meent en zeer krakkemikkig werk heeft afgeleverd. Ze had hier praktijk in een armoedig houten barakje dat leek alsof het in de ontwikkelingslanden stond zoals in Malawi.Van die ongewone locaties zoals op een onderverdieping op een flat met was van de buren naast de praktijkdeur. Heel gebrekkig en simpel en slap en week en passief. Het was een tutje of lellebel of del die niet veel kon hebben en er zich van af maakte en wist niks en kon niks. geen ervaring met medicijnen en je overleveren aan de politie. Geen aandeel erkennen en niet aansprakelijkheid gesteld willen worden. Het was een feestpraktijkje met lol en gein en heel hol en leeg. het leek eerder op wellness en beauty en schoonheidssalon zonder inhoudelijk werk. Insolide Ook andere patienten hadden klachten zoals wat een kwal en dat je er niets aan had en alleen maar werkt voor de centen. Zo iemand wil patienten niet erkennen en bij het tuchtcollege zijn ze ook partijdig daar een huisarts in de zelfde woonplaats daar ook zitting had is de kans groter dat die partijdig is. Zo iemand lijkt wel onderdeel van een narcistisch web. Het is een gevaarlijk persoon.  

Inhoudsopgave

3 GGZdiagnostiek voor de huisarts
33
4 Op weg naar herstel
47
5 Huisarts en POHGGZ
65
de huisarts als vragende partij?
77
7 Ementalhealth bij de huisarts
99
Deel II Klachten en aandoeningen
115
8 De depressieve patiŽnt
117
9 De patiŽnt met angstklachten
131
14 De patiŽnt met slaapproblemen
195
15 De patiŽnt met dwangklachten
205
16 De patiŽnt met borderlinetrekken
219
17 Kinderen en adolescenten met psychische problemen
231
een systeembenadering
247
19 De getraumatiseerde patiŽnt
257
20 Acute psychiatrie
269
Bijlage 1 Vancouver Obsessive Compulsive Inventory VOCI
284

10 De patiŽnt met stressgerelateerde klachten
143
11 De patiŽnt met ernstige SOLK
155
12 De patiŽnt met psychotische klachten
167
13 De patiŽnt met een eetprobleem
181

Overige edities - Alles weergeven

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Bibliografische gegevens