Grondtonen: Als muzikanten schrijvers worden

Voorkant
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, 1 apr 2020 - 382 pagina's
0 Recensies
Reviews worden niet geverifieerd, maar Google checkt wel op nepcontent en verwijdert zulke content als die wordt gevonden.
Een bijzondere kijk op het fenomeen muzikant-schrijver

'Uitstekend gedocumenteerd ťn hoogst entertainend.' – De Morgen

Een fantastische verzameling van muzikant-schrijvers. Elk van hen beleefde in zijn of haar carriŤre een of meerdere momenten waarop ze de muziek heel even inruilden voor de literatuur pur sang. Ze waren niet uit op verzamelde lyrics of een autobiografie, maar stortten zich in een apart literair avontuur: een roman, een poŽziebundel, een theaterstuk, et cetera.

Muzikanten die schrijvers worden: de lijst is lang en divers. Is de literatuur een banale bevlieging of een betekenisvolle zijsprong? Zegt de muzikant iets anders met zijn literatuur dan met zijn muziek? Is het een verrijking voor het publiek, of zijn het telkens blinde vlekjes voor de fan of de muziekjournalist? En kan de literaire pers iets beginnen met deze excentrieke uitstapjes?

In Grondtonen worden de literaire hoogstandjes en poŽtische flaters van een selectie van dertig Nederlandse, Belgische en internationale muzikanten uitvoerig onder de loep genomen. Een bijzondere kijk op het fenomeen muzikant-schrijver, samengesteld door literatuurdocent en Leonard Cohenexpert Francis Mus.

'De kwaliteit van de stukken [is] zonder uitzondering bijzonder hoog. [...] Een interessante bundel van dertig heel leesbare en verzorgde portretten.' – MappaLibri

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

We hebben geen reviews gevonden op de gebruikelijke plaatsen.

Bibliografische gegevens