Leugenaars en vervalsers: een kleine encyclopedie van misleiding

Voorkant
Singel Uitgeverijen, 6 sep. 2011
Wat hebben Albert Einstein, Karel Appel, Boudewijn Büch, Cicero, Jules Croiset, Ptolemeus, René Diekstra, Ernest Hemingway, François Mitterrand en Marco Polo allemaal met elkaar gemeen? Ze staan in Leugenaars en vervalsers van Roelf Bolt.

Leugenaars en vervalsers omringen ons. En dan hebben we het niet alleen over valsemunters, sjoemelende kunsthandelaren en overspeligen: in bijna vijfhonderd lemmas behandelt deze `encyclopedie allerhande sterfgevallen, vorstelijke aanspraken, eieren, kinderscharen, wetenschappelijke vondsten, bonbons, boeken, zebras, sekse want het is zo gek niet te bedenken of het wordt vervalst.
Eigenbelang is vaak een motivatie, maar ook ideologie, rancune, liefde en haat of een goed gevoel voor humor. Naast onbekenden die enkel door bedrog voor het voetlicht traden, bevat het boek een groot aantal beroemde personen.
Een vrolijkmakend boek voor bedriegers en bedrogenen.
 

Wat mensen zeggen - Een review schrijven

Gebruikersrecensie - Markeren als ongepast

Een paar stukjes gelezen hebbende, onder andere over de Stichting uit de Bron van Christus, mis ik toch zeker 1 persoon in dit geschrift leugenaars en vervalsers: de heer Roelf Bolt. Zou het daarom zijn dat hij het zelf een vrolijkmakend boek noemt?

Inhoudsopgave

Inleiding
Wanneer en hoeveel?
Een kleine encyclopedie van misleiding

Veelvoorkomende woorden en zinsdelen

Bibliografische gegevens